Recepty

Zapečená zahrádka s tofu (4 porce) Zelen01

400 g tofu Uzené buk. dřevem Vitall, 2 ks cibule, 1/4 malého celeru, 1/3 řapíkatého celeru, 1/2 cukety, 2 ks mrkev, 100 g tavenýru, olej (např. rýžový).

Na rozpáleném rýžovém oleji zpěníme cibuli nakrájenou na měsíčky. Poté upravenou cibuli vložíme do pekáčku či misky, přidáme tofu a řapíkatý celer nakrájené na kostičky, nastrouhanou mrkev a celer na slabé chipsy, cuketu rozkrájenou na měsíčky, promícháme např. s bylinkovým kořením a celé přikryté poklicí dáme do trouby na cca 30 min při 170 C. Ke konci pečení odklopíme poklici a můžeme dopéci spolu s nastrouhaným tavenýrem na povrchu.
Zapečenou směs podáváme se zeleninovým salátem, bramborovou kaší, bulgurem či kuskusem.

Tofu zmrzlina s ovocem (3 porce)Zmrzlina03

200 g tofu Natural Vitall, 200 g jahod čerstvých či mražených, 1/2 citronu, 100 ml kokos. rýžového mléka Isola, dle chuti na doslazení např. javorový sirup či Tekutý cukr

Tofu nakrájíme na malé kostičky, přidáme jahody a rozmixujeme. Poté přidáváme z důvodu dosažení hladší konzistence např. rýžové či sojové mléko a přidáme čistou citronovou šťávu na zvýraznění chuti. V případě potřeby dosladíme a promixujeme.  Připravenou směs rozdělíme do pohárků a vložíme cca na 2 hodiny do mrazničky ztuhnout. Podáváme s ozdobou, např. s kousky ovoce.

Tofu na kari s ananasem Tofu na kari s ananasem

200 g tofu Natural Vitall, 150 g cibule, 150 g ananasu (může být i konzervovaný), 150 g póru, 1 čajová lžíce kukuřičného škrobu, marináda: 1 čajová lžíce kari,50 ml sojové omáčky.

Na rozpáleném rýžovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli do sklovata, přidáme nakrájené tofu na kostičky naložené v marinádě. Dále přidáme ananasové kostičky a nakrájený pór na plátky. Poté můžeme přilít ananasovou šťávu, kterou zahustíme rozmočeným kukuřičným škrobem.
Tofu na kari s ananasem podáváme s rýží, bulgurem či kuskusem.

 

Čína ze seitanu

Seitan, Zelenina dle libosti (např. pórek, cibule, papriky, žampiony, mrkev, atd.), Koření Wurzl, Sójová omáčka, Škrob Maizena.

Seitan nakrájíme na nudličky, přidáme zeleninu a prohřejeme. Zalijeme zředěnou sój. omáčkou s maizenou a krátce povaříme. Podáváme s rýží či jinou podobnou přílohou.

Svíčková ze seitanu

2 ks mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, cibule, olej rostlinný, bobkový list, nové koření, sójová omáčka, citrón, Seitan, sójová smetana.

Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, orestujeme na kostičky nakrájenou mrkev, petržel a celer a podlijeme horkou vodou. Přidáme koření, seitan a ochutíme sójovou omáčkou. Dusíme cca 30 minut. Seitan vyndáme a nakrájíme na plátky. Vyndáme koření a omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí, smetanou a citrónovou šťávou. Je-li omáčka řidší, přivedeme ji k varu a zahustíme. Podáváme omáčku se seitanem, celozrnným knedlíkem, plátkem citrónu a brusinkami.

Pečený guláš ze seitanu a hlívy s ovesnými noky

200g, Seitan, 300g, Hlíva ústřičná, 500ml Zeleninový vývar (může být kostka), Kukuřičný škrob, Cibule,  Česnek, koření, kmín, pepř, pálivá paprika, houbové koření, majoránka, bobkový list, 100g, Ovesné vločky, 1 ks, Rohlík celozrnný, Libeček,      Lahůdkové droždí, Rýžové mléko, Lněné semínko.

Na několik hodin dopředu si naložíme seitan do směsi ze sój. omáčky, oleje, koření, cibule a česneku. V pekáčku si uvaříme vývar, přidáme pokrájenou hlívu a přidáme předem naloženou směs se seitanem s troškou kuk. škrobu. Pečeme na 220°C cca 30 min. Na noky smícháme ovesné vločky s rohlíkem, přidáme vodu, rýžové mléko, sůl, libeček, lahůdkové droždí a lněné semínko. Tvarujeme lžící a vaříme ve vroucí osolené vodě cca 10 minut.

Slzovka s Tofu Vitall Bazalka na kari koření

6 polévkových lžic slzovky, kousek pórku, 1 menší cibule, ½  brokolice, 200 g Tofu Vitall, Bazalka, tuk- nejlépe máslo nebo olivový olej, lžíce jemného kari koření

 Postup:     Slzovku předem namočíme do vody na cca 3 hodiny. Poté jí dáme vařit  /cca na 25 minut/ do měkka. Mezitím osmahneme na tuku  pórek a cibuli a  přidáme pokrájenou brokolici, podlijeme troškou vody a podusíme. Přidáme kari a za chvíli uvařenou slzovku a Tofu Vitall Bazalka nastrouhané na hrubo, promícháme a prohřejeme.. Dochutíme solí.

Celozrnné špagety  s Tofu Vitall  Alio Olio posypem

Špagety:        400 g celozrnné /nebo jiné/ špagety uvaříme v dostatečném množství  osolené vody s 1 lžící oleje, slijeme, propláchneme  krátce studenou vodou,  servírujeme posypané už připravenou směsí z Tofu Vitall. Můžeme přidat Sladkou chilly omáčku nebo obohatit zeleninou.
 Posyp Tofu  Vitall  Alio Olio  na špagety:      Na pánvi rozpálíme na cca 1 dl  olivového  oleje  a  krátce osmahneme 6 stroužků česneku nakrájeného na plátky – nesmí  zhnědnout. Přidáme cca 400 g Tofu Vitall s Medvědím česnekem, nastrouhaným na hrubém struhadle nebo rozmačkáme rukou, přisypeme 1 polévkovou lžíci kořenicí směsi Solčanka  a vše mícháme, dokud  se voda z Tofu Vitall  neodpaří. Hotový posyp by měl být sypký, chutnat po česneku. Můžeme přidat Sladkou chilly omáčku nebo obohatit zeleninou. Množství  nasytí  3 hladové jedlíky.

TOFÍČKOVÝ ZÁVINZávin

Suroviny:Listové těsto (může být veganské), 1 balení tofu Vitall Asia, sušené sojové mléko, margarín Alsan S, tekutý cukr, citron, rozinky, hladká mouka na válPostup:V mixéru do hladka umixujeme tofu se 4 lžícemi margarínu, 4 lžícemi sušeného sojového mléka, cukrem a přidáme šťávu z citronu. Vyválíme těsto a natřeme na něj směs, posypeme rozinkami a zarolujeme. Zezhora potřeme margarínem a pečeme na cca 180 stupňů dozlatova.

Zdendovy zapečené brambory s Tofu Vitall Uzené a s DSC07391grilovanou cuketou

 

Ingredience na 2 porce:500 g brambor,1 balení Tofu Vitall Uzené bukovým dřevem, 100 g hrášku sterilovaného, trochu posekaných sušených  rajčat, olej.

Zálivka:

250 ml sojové smetany, 100 g Tavenýru, koření dle chuti, růžová himalájská sůl a černý drcený pepř.

Postup:

Brambory očistíme a dáme vařit ve slupce do vařící vody. Brambory uvaříme do měkka a scedíme je. Brambory po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Mezitím nakrájíme na kostičky Uzené Tofu Vitall a přidáme hrášek a posekaná sušená rajčata. Vše promícháme.

Pekáček vymažeme rostlinným olejem a naplníme připravenou směsí. Zalijeme „zálivkou“ a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 175°C, a pečeme do doby  vytvoření krusty na povrchu.

 Příloha:

 Pečené cukety

Cukety omyjeme, nakrájíme na kolečka o šíři cca 1 cm, trochu posolíme a necháme „vypotit“ na talíři cca 1/2 hod. Poté plátky opláchneme, potřeme olejem a dáme do vyhřáté trouby na 175°C péct na cca 20 min.

Můžeme ozdobit čerstvými rajčaty.

Švestkový koláč z těsta z Tofu VitallSvestkovykolacstofu1

Ingredience: 1/2 balíčku kypřícího práškudo pečiva, 8 lžic oleje, 450 g polohrubé mouky – pšeničné nebo špaldové, 250 g Tofu Natural Vítall, 6 lžic mléka – můžeme nahradit rostliným mlékem, 1 ks vejce, 100 g třtinového cukru krupice.

Postup přípravy receptu

Tofu Naturall Vitall , mléko, vejce a  třtinový cukr společně našleháme do pěny. Ke konci zašleháme i polovinu mouky. Druhou polovinu mouky promícháme s práškem do pečiva a vmícháme do hmoty z Tofu Vitall.  Vznikne vláčné těsto, které vyválíme na placku. Válíme přímo na pečícím papíru, případně na na vymaštěném a pomoučněném plechu. Uložíme na chvíli do chladu a mezitím si připravíme další ingredience. Švestky umyjeme, rozloupneme a vypeckujeme a rozložíme na těsto na plechu. Dle chuti můžeme švestky posypat skořicí nebo mletým mákem nebo drobenkou. Švestkový koláč z Tofu Natural Vitall těsta dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 minut při 150 °C. Upečený koláč vyjmeme a necháme chladnout. Koláč z Tofu Natural Vitall těsta podáváme vychladlý.

 

TOFU na GRILL s příchutí čerstvé zeleninky

 DSC01918DSC02003_orez

200 g tofu natural

5 lžic olivového oleje

5 lžic sojové omáčky

3 stroužky česneku

2 lžíce hořčice plnotučné

2 lžíce javorového sirupu (třtinového cukru)

zelená pažitka či jarní cibulka

2 lžíce šťávy z citronu

Všechny ingredience smícháme a nakrájené tofu např. ve tvaru „rybích prstů“ /meze fantazie se nekladou :-))/, naložíme do připravené marinády a poté necháme odležet v ledničce ideálně několik hodin  (po 8 hodinách je výtečné!). Během grilování či pečení na pánvi potíráme plátky tofu zbylou marinádou. Výsledek? Všem velice chutná a připomíná chuť jemného rybího masa.

 

Tofu oválky v těstíčkuSmazene tofu ovalky

200 g TOFU Vitall s mořskou řasou, směs na obalování Hraška, olej na smažení, vařená quinoa 100 g. Tofu Vitall s mořskou řasou nastrouháme na hrubém strouhadle, smícháme s uvařenou quinoou, dle chuti osolíme. Vytvarujeme oválky, namáčíme  v těstíčku Hraška  a smažíme do zlatova na oleji.

 

 

Kosmatice v těstíčku z Tofu Vitall Natural Kosmatice

200 g Tofu Vitall Natural, 150 g směsi na obalování Hraška, 6 ks rozkvetlého černého bezu, olej na smažení. Tofu Vitall natural umixujeme do jemna s vodou a 150 g  Hrašky – výsledná konzistence by měla být jako hořčice. Do těstíčka namáčíme květy bezu černého a smažíme do zlatova na oleji. Podáváme se zeleninovým salátem, obilninou nebo i jen samotné. Chutná i studené. Je to výborné zpestření jídelníčku, které je opravdu jen v době rozkvětu černého bezu. Tato bylina byla našimi předky velmi ceněna, jak napsal známý bylinkář  Páter Ferda: „Před kopřivou smekni, před bezem klekni……“

 

Grilované Tofu Vítall Bylinkové a pestrá směs zeleniny a žampionůTofu na grilu (1)

400 g TOFU Vítall Bylinkové, 100 g žampionů, 1 cibule , 200 ml olivového oleje, sůl,  100 g červené řepy, 100 g  lilku, 400 g brambor, koriandr. Žampiony nakrájíme na plátky a podusíme se smaženou cibulkou. Na plátky nakrájenou červenou řepu a lilek opečeme na rozpáleném oleji. Tofu nakrájíme na plátky a opečeme do zlatova na oleji. Příloha: Uvařené brambory opečeme na oleji, do kterého jsme přidali 2 lžičky mletého koriandru. Dle chuti osolíme.

 

Zálesácký mlszálesácký mls

300 g Tofu Uzené se seznamem Zálesák, 100 g oleje,  1 cibule, 50 g sójové omáčky Kikkoman. Příloha: opečené brambory, knedlík, kysané zelí. Tofu Zálesák nakrájíme na kostky, promícháme se sójovou omáčkou a na rozehřátém oleji opečeme do zlatova s cibulí nakrájenou na jemné plátky.

 

 

Tofu polévka ala slepičíAla slepici

150 g mrkve, 100 g tenkých nudlí Safoko, 3 lžíce Solčanky, 50 g panenského slunečnicového oleje, 50 g špaldové mouky BIO, 1,5 l vody, 150 g TOFU Vitall Zeleninové

Jemně nastrouhanou mrkev osmažíme na rozpáleném oleji, přidáme mouku a Solčanku, několikrát zamícháme a zalijeme vodou. Vaříme 10 minut a pak přidáme uvařené nudle. Dochutíme sekanou petrželkou a vložíme nadrobno nakrájené tofu. Necháme asi 5 minut prohřát a podáváme.

Paprikový salát

100 g TOFU Vitall S Mořskou řasou, 100 g sojové majonézy Sojanéza, 100 g vařené pohanky loupané za studena Šmajstrla, 1 zelená, 1 červená a 1 žlutá paprika, 50 g cibulové natě, 100 g salátové okurky, 2 rajská jablka, nakrájená pažitka, saturejka nebo bazalka, sůl.

Zeleninu a tofu nakrájíme na drobné kostičky, přidáme vařenou pohanku a ostatní přísady, vše důkladně promícháme, necháme v chladu odležet asi 1 hodinu a podáváme s tmavým pečivem.

Tofu se žampionytofu se žampiony

400 g TOFU Vitall Natural , 100 g žampionů, 1 cibule i s natí, 200 ml řeckého olivového oleje na smažení, 1 lžička mletého zázvoru, 200 ml zeleninového vývaru, 2 lžíce sojové omáčky Kikkoman, 2 lžíce bílého vína, 1 lžíce inertního škrobu značky REJ, dle chuti přírodní cukr a mořskou sůl.

Tofu, žampiony a cibuli nakrájíme na plátky, na pánvi rozpálíme olej a plátky tofu osmažíme dozlatova, plátky vyjmeme a necháme okapat. Na zbylém oleji lehce osmažíme cibulku se zázvorem. Přidáme osmažené tofu, žampiony,  vše zalijeme vývarem a přidáme namočený inertní škrob. Ochutíme sojovou omáčkou a vínem, přidáme cukr, sůl a povaříme.

Tofu á la moravský vrabecTofu ala Moravsky brabec

300 g TOFU Vitall Uzené, 2 velké cibule, panenský slunečnicový olej, pepř,mořská  sůl, kmín, zeleninový bujón Bioline  v kostce, česnek a oregano.

Tofu nakrájíme na kostičky a naložíme na 1/2 hodiny do nálevu z citrónové šťávy, slunečnicového oleje, několika prolisovaných stroužků česneku a koření. Asi v 0,1 l vody uvaříme zeleninový bujón z kostky. V nádobě orestujeme cibuli a přidáme tofu. Okmínujeme, opepříme a s bujónem 10 minut zapečeme. Podáváme s polentou či knedlíkem a se zelím.

Zeleninová polévka z tofuZeleninova polevka

1 kostka TOFU Vitall Zeleninové, 1 mrkev, celer, petržel, pórek, kedluben dle sezóny, sojová omáčka Kikkoman a rostlinné máslo Alsan-S, Solčanka

Do hrnce dáme vařit zeleninu (kořenovou dříve, listovou později). Výběr zeleniny upravíme dle možností a chuti. Vaříme 5 – 10 minut. Do hotové zeleniny vložíme tofu nakrájené na kostičky a osmahneme na másle. Dochutíme kvalitní sojovou omáčkou Kikkoman a Solčankou.

Tofu na slanině

Tofu pro 2 osoby 1 – 2 kostky TOFU Vitall  – Marinované plátky Virginia, 100 g slaniny, 1 větší cibule, sezamový olej panenský, mořská  sůl, Solčanka či jemná směs koření dle chuti.

Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozpustíme na pánvi s olejem. Nakrájenou cibuli dáme na pánev, mírně vysmahneme a přidáme tofu nakrájené na plátky silné asi 1 cm. Posypeme kořením a opečeme z obou stran. Cibule by měla být dozlatova a tofu by mělo mít jemnou kůrčičku. Ke zlepšení chuti přispěje, ponecháme-li pokrm ještě několik minut rozležet. Podáváme s dušenou zeleninou a s jakoukoli běžnou přílohou,  např. s rýží Natural, kukuřičnou polentou, pohankou Bio či fazolemi Adzuki Bio.

Jahodový dezert z Tofu Vitalljahodový dezert z tofu Vitall - 1

200 g Tofu Vitall Natural, 300 g čerstvých nebo i mražených jahod 2 lžíce medu, Tofu Vitall Natural umixujeme s očištěnými jahodami a medem. Podáváme vychlazené nejlépe ve skleněné mističce, ozdobené listem máty a meduňky s kouskem čokolády.

 

 

Dezert s ovocem a tofuDezert s ovocem a Tofu

400 g TOFU Vitall Natural, 150 ml Brusinkového sirupu Madami, 50 ml Zázvorového sirupu Madami, 50 ml Rakytníkového sirupu Madami, 50 g Bio rozinek, 100 g Mandle v  medu, 100 g pražených pšeničných klíčků Evit  nebo rozdrcených lískooříškových sušenek REJ.

Tofu rozmixujeme na jemno se sirupy a přidáme ostatní ingredience. Dle chuti osladíme javorovým či agávovým sirupem. Dáme do misek a alespoň 12 hodin ponecháme v chladu. Můžeme ozdobit ovocem či rostlinnou šlehačkou Hole.

Tofu salát s mladou cibulkou

1 kostka TOFU Vitall Bazalka , svazek mladé cibulky, mletý pepř,mořská sůl, lněný panenský olej.

Tofu rozmačkáme nebo nastrouháme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku i s natí, sůl, pepř, olej a necháme v chladu odležet. Podáváme s tmavým pečivem, vhodné i jako předkrm.

Tofu všech chutí

200 g Tofu Vitall S Medvědím česnekem, 100 g Tofu Vitall Zálesák – uzené se sezamem, 1 cibule, 2 stroužky česneku, panenský řepkový olej,mořská  sůl,  1 kávová lžička bílého pepře, zeleninový bujón Bioline, sojová omáčka Kikkoman, Solčanka,2 lžíce  bílého vína.

Tofu nakrájíme na malé kostičky. V trošce vody si předem rozpustíme kostku bujónu. Jemně pokrájíme cibuli a česnek, podusíme na oleji, rychle osmahneme a přidáme tofu. Zalijeme bujónem (případně bílým vínem) a vše 5 minut podusíme. Po ukončení varu přidáme dle obliby bílé či červené víno. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou, osolíme a přidáme trochu bílého pepře. Podáváme s bramborem, rýží Natural, kukuřičnou polentou, pohankou Bio, směsí obilnin – Quinoa, Amaranth, Slzovka . Pro obzvláště mlsné můžeme místo vína zalít Bio rostlinnou ovesnou smetanou Avena TheBridge.

Tofu se zeleninou a kokosovou omáčkouTofu se zeleninou a kokosovou omackou

30 g strouhaného kokosu, 60 ml horké vody, 2 lžičky inertního škrobu REJ, 30 ml citrónové šťávy, 2 lžičky sezamu, 2 lžičky kokosového oleje, 2 lžičky čerstvého mletého zázvoru, 2 stroužky česneku, 1 lžičku hořčičného semínka, 300 g TOFU Vitall Bazalka nakrájeného na plátky, 100 g brokolice, 250 g mrkve na nudličky.

Kokos rozmícháme ve vroucí vodě, do mixéru dáme škrob, citrónovou šťávu, olej a kokos s vodou. Vše rozmixujeme. Na velké pánvi rozehřejeme olej a na něm opražíme zázvor, česnek a hořčičné semínko. Přidáme tofu, brokolici a mrkev. Za stálého míchání dusíme 4 minuty, pak zeleninu zalijeme kokosovým mlékem TheBridge a 2 minuty povaříme. Ihned podáváme.

 

Karbanátky z obilnin a s Tofu VitallKarbanátky z obilovin a Tofu

60 g Amaranth, 60 g Quinoa, 200 g rýže Natural, 200 g TOFU Vitall Uzené, 100 g TOFU Vitall S Medvědím česnekem, 1 šálek špaldové mouky, 1 velká cibule, 1/4 šálku petrželové natě, 2 lžičky mořské soli, 4 lžíce rozdrceného česneku, majoránka, kmín, mořská sůl, řepkový panenský olej.

Předem namočené obilniny uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Všechny složky smícháme a necháme 1 hodinu uležet v chladu. Vykrajujeme malé karbanátky. Smažíme na pánvi do křupava nebo pečeme v troubě při 180 C do zlatova.

Krétská polévka s Tofu Vitall

400 g drcená rajčata Bioline,500 g drcená rajčata 100% řecká,  1 cibule, 300 g Tofu Vitall Se zelenou olivou, 2 lžíce balsamikového octa s medem, 3 lžíce extra panenského olivového oleje Critida, 100 ml Bio kečup Rapunzel, mořská sůl,bílý  pepř, bio rostlinná smetana Avena TheBridge.

Na pánvi podusíme cibuli, přidáme drcená rajčata, kečup a necháme přejít varem 1 minutu.. Tofu umixujeme s ostatními surovinami, doplníme vodou a necháme přejít varem. Při podávání ozdobíme hladinu polévky linkou smetany a můžeme doplnit čerstvým bazalkovým listem..

Omeleta z Tofu VitallOmeleta

450 g TOFU Vitall Se zelenou olivou, 1 ks Cavi-Art červený (z mořských řas),  1 lžička sojové omáčky Kikkoman, 1 lžíce sekané petrželky, 1 lžíce inertního škrobu REJ,  4 lžíce vaječné náhrady Vajahit se 40 ml vody nebo 4 vejce, na opékání použijeme Bio kokosový olej, 1 ks Salát z mořských řas Ekoprodukt, 1 ks Salát hlíva ústřičná Ekoprodukt.

Tofu umixujeme se sojovou omáčkou a namočeným škrobem a vejci nebo Vajahitem a osolíme. Vytvoříme placky a opékáme na oleji z obou stran. Podáváme se salátem z mořských řas a hlívou ústřičnou a zdobíme Cavi-Artem.

 

Těstoviny zapečené  Tofu VitallTestoviny zapečené

450 g rozmačkaného TOFU Vitall Česnekové, 2 polévkové lžíce panenského dýňového oleje, 1 ks Salát z mořských řas Ekoprodukt, 1 balení Černé olivy 700 g mraženého špenátu, 1 lžička oregana, 500 g těstovin, 1 vejce, 3 dl omáčky pesto.

Tofu smícháme s rozemletým špenátem, lučinou a kořením. Do vymaštěného pekáče dáme část uvařených těstovin a sýrové směsi. Polijeme pesto omáčkou. Vrstvy opakujeme a zakončíme těstovinami a pesto omáčkou. Výroba pesto omáčky – do misky vložíme 2 stroužky utřeného česneku, smícháme s 50 g čerstvé bazalky, nebo 20 g sušené se 100 g měkkého tvarohu, 50 g pražených slunečnicových semínek s 50 g strouhaného eidamu. Směs zahříváme na pánvi do úplného roztavení sýra.

Lečo s Tofu Vitall

200 g tofu, olej, 1 cibule, 5 paprik, 5 rajčat, 300 g cukýny, libeček, sůl, sladká paprika, 3 lžíce sojové mouky, 1/3 l mléka.

Na oleji lehce osmažíme cibuli, postupně přidáme nakrájenou papriku, cukínu, rajčata a na kostičky nakrájené tofu. Osolíme a přidáme papriku. Zalijeme mlékem se sojovou moukou a podusíme. Podáváme s běžnými přílohami.

Szegedínský guláš s Tofu VitallSegedinsky gulas

TOFU uzené 250 g, zelí kysané 150g, cibule 1 velká, olivový olej 5 lžic, brambory 3 velké, sladká paprika, kmín, bobkový list, cukr, mouka

Na rozpáleném oleji osmažíme pokrájenou cibuli do zlatova, přidáme papriku, kmín, bobkový list, mouku a na kostky nakrájené Tofu – osmahneme. Zalijeme horkou vodou, přidáme kysané zelí a dusíme asi 15 minut, pak přidáme brambory nakrájené na kostky a dusíme do měkka.
Dle chuti osolíme a osladíme.
Podáváme s celozrnným pečivem či  kukuřičným knedlíkem Polenta.

Pestrá směs z více druhů Tofu Vitall zapečená v alobaluPestrá smes

200 g bylinkového nebo česnekového tofu, 200 g tofu natural, 200 g uzeného tofu, 2 velké cibule, 400 g brambor, olivový olej, sojová omáčka, 6 stroužků česneku, paprikové lusky 3 kusy – různé barvy, sůl.

Papriky, cibuli a tofu pokrájíme na kotičky, cibuli na jemné plátky, v misce utřeme se solí česnek, zalijeme sojovou omáčkou a smícháme. Na omaštěný alobal nasypeme směs všech surovin, zabalíme a pečeme do 165oC asi 50 minut. Podáváme s pečivem.

 

 

Polévka KulajdaKulajda

Tofu 200g (nejlépe bylinkové), brambory 4 větší, sušené houby, sójová smetana 100 ml, kmín, bobkový list, kukuřičný škrob, kopr, sůl nebo Solčanka..

Ve vodě uvaříme pokrájené brambory na kostičky s kmínem , bobkovým listem a houbami do poloměkka.
Přidáme na jemno nastrouhané tofu Vitall bylinkové , provaříme 3 minuty, přidáme sojovou smetanu s kukuřičným škrobem, provaříme. Přidáme kopr – dle chuti. Lze okyselit jablečným octem či octem Balsamico.. Osolíme a necháme chvilku proležet.

Přejeme dobrou chuť…

TOFU Vitall

Sojový sýr  Tofu obsahuje velké množství lehce stravitelných rostlinných bílkovin a jen velmi málo tuku bez cholesterolu. Je kvalitním zdrojem vápníku, hořčíku a železa. Z vitamínů v něm nalezneme především vitamíny skupiny B, E.

Je vhodné pro všechny skupiny populace. Doporučován je především pro lidi se sklonem k srdečním a cévním onemocněním, vysokým tlakem, cukrovkou, dětem a všem, kterým záleží na dobrém zdraví.

Před přípravou tofu opláchneme a pak uvaříme (není však nutné) ve vodě, cca 5 minut. Tofu pak lépe vstřebává chuť koření, či nálevů při přípravě pokrmů. Tofu můžeme upravovat všemi běžnými kuchyňskými postupy – dušením, smažením, pečením, ve studené kuchyni atd. Hodí se pro úpravu na sladko i na slano.

Pro inspiraci pro Vás neustále připravujeme recepty, které mohou obohatit Váš jídelníček.

Když se budete chtít podělit o své zkušenosti s přípravou pokrmů z tofu, napište nám a my Vaše poznatky a recepty uveřejníme na těchto stránkách. Nejlepší příspěvky odměníme kolekcí našich výrobků. Uvítáme i Vaše podněty a názory. Chceme, aby naše výrobky byly k Vaší spokojenosti. Rádi bychom nabízeli stále nové a nové výrobky a k tomu potřebujeme vědět, co Vám na trhu chybí.

Vitall s. r. o., Revoluční 14, 250 64 Hovorčovice tel./fax: 283 930 584, e-mail: vitall@vitall.cz

Edit

 

Vitall s. r. o., Revoluční 14, 250 64 Hovorčovice tel./fax: 283 930 584, e-mail: vitall@vitall.cz