Výroba

Naším cílem je vyrábět nejkvalitnější tofu, jaké na českém trhu najdete. Nutričně i chuťově. Výběrem surovin a dodržováním některých technologických postupů si značně komplikujeme výrobu a zvyšujeme náklady. Ale my to chceme dělat právě takto, abychom byli nejlepší.

Suroviny

Tofu Vitall je vyrobeno z nejkvalitnější sóji, která je pěstována jen pro tento účel, na malém území Kanady. Obsahuje v průměru 45 % bílkovin, to je téměř dvojnásobek oproti výpěstkům z ČR či Slovenska, kde díky klimatu nelze docílit dostatečného podílu bílkovin bez použití mnoha dusíkatých hnojiv.

Technologie

Sojové mléko se vaři odstředěné – zbavené všech pevných částic. Na požadovanou teplotu se dostává mnohem rychleji a zůstává na ní kratší dobu než, je tomu při běžném postupu vaření mléka s okarou. Díky této unikátní technologii docílíme 100% oddělení bílkoviny od všech antinutričních látek, naše tofu má jemnou strukturu beze stop okary. Proces je řízen digitálně – je zaručena stálá kvalita. Především je přísně kontrolována teplota sójového mléka – bílkovina zpracovávaná při vyšších teplotách se stává drobivější, ztrácí svoji lahodnost a tělu tolik neprospívá. Uzené Tofu udíme pomocí bukových štěpků digitálně řízeným procesem, který zaručuje maximální šetrnost k produktu.

Srážení

Tofu Vitall je sráženo výhradně výtažkem z mořské soli – Nigari. Díky tomuto tradičnímu postupu má tofu pevnou konzistenci a typickou chuť. Naše tofu neobsahuje anorganické vápenaté soli, které jsou obsaženy v tofu sráženém sádrou (síranem vápenatým), což je levnější varianta zpracování.

Příchutě

Tofu Vitall je ochucováno pouze klasickými a vysoce kvalitními přísadami, nakupovanými u prověřených dodavatelů čerstvých bylin a ingrediencí bez konzervantů, umělých barviv a modifikovaných vylepšovadel. Do Tofu Vitall se nemohou dostat příměsi, které by znehodnocovaly finální výrobek – senzoricky, nutričně, zdravotně. Neobsahuje geneticky modifikované suroviny (GMO), každá dodávka je přísně kontrolována a její způsobilost potvrzena certifikátem.

Balení

Tofu Vitall je baleno moderní variabilní balicí linkou. Proces balení je vysoce hygienický. Ihned po zabalení je Tofu uloženo do chladicích boxů, odkud je expedováno a rozváženo chladicími vozy. Chladírenský řetězec není nikdy porušen.